BUTTER NO-CHICKEN
30 min
4 porsjoner
Dette er den retten vi kanskje lager mest av hjemme hos oss. En utrolig digg indisk rett med søte smaker. Og det går altfor fort å lage, så nå har du ingen unnskyldning lengre.
Hovedingredienser
• 350 g veganske filetbiter
• 1 blomkål, i små buketter
• 400 g basmatiris
• 1 løk, grovhakket
• 4 hvitløksfedd, finhakket
• 6 ss vegansk smør
• matolje til steking
Marinade
• 3 ss nøytral matolje
• 3 ts garam masala
• 2 ts malt koriander
• 2 ts gurkemeie
• 1 ts kajennepepper
• 2 ts salt
Tomatsaus
• 5 dl passata tomatsaus
• 3 dl vegansk matfløte
• 3 ss vegansk smør
• 2 ts garam masala
• 1 ts kajennepepper
• 3 ss kasoori methi*
• 1 ss sukker
Topping og tilbehør
• koriander
• nan-brød
*kasoori methi = dried fenugreek leaves, fås kjøpt hos internasjonale matbutikker (vi kjøper fra merket TRS)
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Mariner filetbitene i en stor bolle, først sammen med olje og så krydderne til marinaden. Bland godt med en sleiv og sett til side.
3. Stek løk og hvitløk i en kjele med litt matolje på middels til høy varme til alt karamelliseres, ca. 3 min. Øk varmen, og ha i filetbitene og stek videre til filetbitene får en gyllen stekeskorpe.
4. Tilsett blomkål og 6 ss vegansk smør, og stek til blomkålen begynner å bli mør, ca. 3-4 min.
5. Senk varmen til middels, og rør inn ingrediensene til smørsausen. Begynn med smør, deretter tomatsaus og så all krydderet utenom kasoori methi. La det småputre i ca. 5 min før du rører inn matfløte.
6. Topp med kasoori methi og koriander, og ringle over litt matfløte. Server med ris og nanbrød.