PESTOKRANSEN
1 - 1,5 time
4 porsjoner
Denne pestokransen er superdigg med blant annet kålrabistappe, vegisterkaker og masse annet digg!
Deig
5 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2,5 dl vann
2 ss vegansk smeltet smør
1,5 ts salt
- eller 2 stk store pizzabunn-ruller (ikke tynn bunn)
Soppfyll
500 g sjampinjong
2 stk gulrot
1 stkgulløk
100 g spinat
1 ss vegansk smør
50 g revet vegansk mozzarella (valgfritt)
Pesto
30 g pinjekjerner
70 g basilikumblader
2 hvitløksfedd
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
2-3 ss vann
1 ts havsalt
kvernet pepper
- eller 2 stk ferdigpesto fra f.eks. Helios
Topp med granateple og dine favoritturter
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Start med deigen ved å blande alle ingrediensene. Ha i mer mel dersom deigen er for klissete. La stå under et forkle i 1 time.
2. Lag pesto ved å blande alle ingrediensene i en blender. Smak til med salt og juster med vann/olje for en jevnere pesto.
3. Skru nå ovnen på 225 C, over- og undervarme.
4. Start på soppfyllet ved å kutte sjampinjong, løk og gulrot i mindre biter. Stek
i en stor kjele med litt olje. Når alt er godt stekt, har du i spinat og revet ost.
La stå på lav varme.
5. Når deigen er ferdighevet, kjevler du ut en tynn deig. Klipp så ut en
papirtrekant (str: b 20 cm, h 23-25 cm), legg over deigen som en mal og
skjær ut 8 stk trekanter.
6. Legg trekantene formet som en stjerne på et stekebrett med bakepapir.
7. Dekk så deigen med pesto før du har på fyllet. Legg fyllet langs enden av
hver trekant og fordel fyllet.
8. Brett så kortsiden inn av hver trekant, slik at fyllet synes mellom hver form.
Avslutt med å pensle pesto på toppen.
9. La stå i ovnen i ca. 15-20 minutter til skorpen får farge.
10. Dryss over urter og granateple, og server med den julematen du
foretrekker!
Retten passer fint til kålrabistappe, vegisterkaker og poteter.