RISNUDDELSUPPE MED RØD KARRI
45 min - 1 time
4 porsjoner
Superdigg risnuddelsuppe inspirert av de fantastiske smakene i Thailandsk mat.
300 g veganske filetbiter
250 g østerssopp
400 g risnudler
400 ml kokosmelk, fullfett
5 hvitløksfedd
20 g ingefær
1 gul løk
1 rød paprika
2 ss grønnsaksbuljong
(utløst i 1 liter vann)
3 ss rød karripaste
2-3 vårløk
en bunt koriander
1/2 lime, saften
nøytral matolje til steking
Krydder
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
100 ml vann
en klype salt og pepper
Topping
vårløk
koriander
limebåter
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skjær opp løk, paprika og vårløk. Finhakk hvitløk og ingefær.
2. I en stor non-stick kjele steker du de veganske
filetbitene med litt olje til gyllen.
3. Blant 100 ml vann med krydderet. Tilsett dette i kjelen med filetbitene, og stek til vannet er
fordampet. Overfør filetbitene til en seperat bolle.
4. I den samme kjelen steker du løk, hvitløk, ingefær og paprika med litt olje, ca. 5 min.
5. Riv oppi halvparten av østerssoppen og stek i
ytterligere 5 min.
6. Tilsett rød karripaste og stek videre i et par min.
7. Tilsett grønnsaksbuljong-kraften og kokosmelken og rør om.
8. Ha de veganske filetbitene tilbake i kjelen, og la det koke i noen minutter.
9. Senk varmen og tilsett vårløk, koriander og saft fra 1/2 lime. Smak til med salt og pepper.
10. I en liten stekepanne, steker du andre halvdel av østerssoppen til topping med litt olje.
11. Kok opp risnudlene som anvist på pakken.
Server alt i samme bolle. Topp med den østerssopp, vårløk, koriander og limebåter.