top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
TOFU I KJ*TTSAUS
45 min
2-3 porsjoner

Tofu tirsdag episode 3! Her har vi lagd en slags tofufarse i en umamirik vegansk kj*ttkraft. Det er så mange gode veganske farser der ute som kan brukes i de samme bruksområdene som animalsk kjøttdeig, men disse koster gjerne like mye som animalsk kjøtt, og med dagens matpriser er ikke det særlig gunstig i lengden. Tofu er et ypperlig alternativ til proteiner da det er billigere, har omtrent like mange bruksområder og ikke minst smaker superdigg.

250 g fast tofu
2-3 tomater, grovhakket
4-5 champignon, håndrevet
2 ss maisstivelse
matolje

Saus
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1 gul løk, grovhakket
1 tommelstørrrelse ingefær, revet
0.5-1 ts chilipulver
2 ss soyasaus
2 ss mørk soyasaus (dark soy sauce)
1 ss sukker
1 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
1 stor bit kombu/ dashima (tang, kan fås hos internasjonale matbutikker)
3 dl vann

Tilbehør
1-2 vårløk
sesamfrø
ris

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen 225 grader.
2. Riv opp tofu med rivjern i strimler, og legg over til et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over med ca. 2 ss matolje og bland godt. Bland deretter inn maisstivelse. Spre tofuen godt på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 30 min på midterste rist.
3. Lag sausen. Bland chilipulver, soyasaus, mørk soyasaus, sukker, sesamolje og sesamfrø i en liten bolle.
4. Fres løk, hvitløk og ingefær i en stor stekepanne med matolje i 2-3 min på høy varme. Ha så i sopp og stek til den får litt farge. Ha deretter i tomatene, og stek videre til de mykner.
5. Senk varmen til middels, og tilsett sausen. Ha så i kombu og vann. La koke til sausen begynner å tykne noe og kombuen mykner.
6. Når tofuen er ferdig i ovnen, overfører du den til stekepanna. Dekk godt med saus. Spe på med litt mer vann dersom sausen er blitt for tykk.
7. Server med ris, toppet med vårløk og sesamfrø.

bottom of page